MAAK KANS OP HET WINNEN VAN EEN CHRISTMAS BOX
Een box met heerlijke ingrediënten en recepten bij je thuisbezorgd om zelf 6 verschillende feestelijke hapjes te maken.
ONTDEK ONZE FEESTELIJKE RECEPTEN
  1. 0
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
Hapjes met Gerookte Zalm en Boursin®

Ingrediënten

  • 200g aardappelen (ongeveer 2 middelgrote aardappelen)
  • 30g gerookte zalm (ongeveer 2 plakjes)
  • 30g Boursin® Sjalot & Bieslook
  • Een scheutje olijfolie
  • Sesamzaad

Recept

Stap 1 Kook de aardappelen in gezouten kokend water voor 20 tot 25 minuten. Controleer of de aardappelen gaar zijn door er in te prikken met de punt van een scherp keukenmes. De aardappelen zijn gaar als het mes gemakkelijk teruggetrokken kan worden, Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes van 1 cm dik. Snijd met een ronde uitsteker uit elk aardappelschijfje een cirkel met een diameter van ongeveer 2,5 cm. Stap 2 Bak de aardappelschijfjes in een pan met een scheutje olijfolie zachtjes aan allebei de kanten. Stap 3 Gebruik een ronde uitsteker om uit elk plakje gerookte zalm een cirkel met een diameter van 2,5 cm te snijden. Serveren Smeer 5g Boursin® Sjalot & Bieslook op één kant van de aardappelschijfjes. Leg op de helft van de aardappelschijfjes een plakje gerookte zalm en bedek deze met een tweede aardappelschijfje. Decoreer dit heerlijke hapje met wat sesamzaad. Tip Doe de aardappelen in koud water en breng het water aan de kook om ervoor te zorgen dat ze grondig gekookt zijn en heel blijven.