Slim koken
Je eigen dressing Je eigen dressing De perfecte smaakbalans De perfecte smaakbalans Huisbereide karamel Huisbereide karamel Gebruik je restjes Gebruik je restjes Pers je citroen optimaal Pers je citroen optimaal Fabulous cocktails Fabulous cocktails Tik een ei Tik een ei
 

Slim koken

Je eigen dressing

Een (sla)dressing is het resultaat van het mengen van een zuur element met een vet element dat vervolgens wordt gekruid met zout en peper. Probeer nieuwe dingen uit door de (olijf)olie te vervangen door een ander vet zoals vloeibare room, de azijn te vervangen door het sap van een citrusvrucht (sinaasappel, citroen of grapefruit) en het zout door sojasaus. Je kunt ook verse of gedroogde kruiden en specerijen toevoegen om je dressings te verfijnen. Houd je van afwisseling en originele dressings? Voeg dan een vleugje mosterd, mierikswortel of wasabi toe. De combinaties zijn vrijwel eindeloos.

Je eigen dressing

In foto's

Je eigen dressing

Dressings

De volgorde

De volgorde

Voor een perfecte dressing start je met azijn. Voeg daarna een dubbele dosis (olijf)olie toe en meng met een houten lepel om metaalsmaak te vermijden. Voeg als laatste eventuele kruiden toe.

Delen