Slim koken
Je eigen dressing Je eigen dressing De perfecte smaakbalans De perfecte smaakbalans Huisbereide karamel Huisbereide karamel Gebruik je restjes Gebruik je restjes Pers je citroen optimaal Pers je citroen optimaal Fabulous cocktails Fabulous cocktails Tik een ei Tik een ei
 

Slim koken

De perfecte smaakbalans

Is je gerecht te zout? Suiker is de tegenpool van zout en kun je dus gebruiken om je gerecht minder zout te maken. Bij een saus of een soep kun je 1 of 2 rauwe aardappelen toevoegen, die je nog 10 minuten mee laat koken of sudderen om het zout te absorberen. Verwijder voor het serveren. Bij een stoofschotel kun je ook een theelepel ciderazijn toevoegen.

De perfecte smaakbalans

In foto's

De perfecte smaakbalans

Smaken

Met de graden spelen

Met de graden spelen

Temperatuur beïnvloedt voor een belangrijk gedeelte de smaakbeleving. Kou zorgt dat iets minder zoet smaakt en hitte zorgt ervoor dat iets minder zout smaakt.

Delen