1. Home
  2. >
  3. Recepten
  4. >
  5. Bruchetta van Boursin met tomaat en basilicum

Bruchetta van Boursin met tomaat en basilicum

Bruchetta van Boursin met tomaat en basilicum

Ingrediënten

Aantallen voor
  • 75 gram Boursin (½ pakje)
  • 5 stuks Roma-tomaten
  • ¼ stuks ciabatta brood
  • 10 blad verse basilicum
  • 2 teen knoflook
  • 1 stuks sjalotje
  • Scheutje olijfolie
  • Snufje zwarte peper
  • Huidige waardering 0 van 5 sterren
Niveau difficultydifficultydifficulty
Bereiding
Koken

Bereiding

Stap 1 Snijd het brood in plakken en bestrijk aan beide kanten met olijfolie.
Rooster de plakken brood 5 minuten in een oven op 180 graden.
Stap 2 Breng ondertussen water aan de kook.
Snijd een kruis aan de onderkant van de tomaten.
Kook de tomaten 1 minuut en spoel ze af met koud water.
Verwijder het vel van de tomaten.
Halveer de tomaten, verwijder het gedeelte met de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Doe de blokjes tomaat in een kom en voeg wat olijfolie toe.
Hak de basilicum en knoflook fijn, snipper de sjalot zeer fijn en schep door de tomaten.
Breng het tomatenmengsel op smaak met peper en zout.
Stap 3 Verdeel het tomatenmengsel over de broodjes.
Schep met 2 natte theelepels op iedere bruchetta 1 quenelle van Boursin.

ANDERE RECEPTEN MET DIT PRODUCT

Gevulde cherrytomaatjes met Seranno ham
  • Huidige waardering 3.27273 van 5 sterren
difficultydifficultydifficulty 10 min 0 min
Profiteroles au Boursin
  • Huidige waardering 4 van 5 sterren
difficultydifficultydifficulty 30 min 0 min

ONTDEK DEZE PRODUCTEN

BOURSIN® VERSE ROOMKAAS
Knoflook & Fijne Kruiden Light
Het unieke kruidenkaasje van Boursin® is ook verkrijgbaar in een light variant.
Ontdek dit product
BOURSIN® VERSE ROOMKAAS
Knoflook & Fijne Kruiden 6 portions
Het romige kruidenkaasje van Boursin®, nu in handige portieverpakking.
Ontdek dit product