1. Home
  2. >
  3. Recepten
  4. >
  5. Bruchetta van Boursin met tomaat en basilicum

Bruchetta van Boursin met tomaat en basilicum

Bruchetta van Boursin met tomaat en basilicum

Ingrediënten

Aantallen voor
  • 75 gram Boursin (½ pakje)
  • 5 stuks Roma-tomaten
  • ¼ stuks ciabatta brood
  • 10 blad verse basilicum
  • 2 teen knoflook
  • 1 stuks sjalotje
  • Scheutje olijfolie
  • Snufje zwarte peper
  • Huidige waardering 0 van 5 sterren
Niveau difficultydifficultydifficulty
Bereiding
Koken

Bereiding

Stap 1 Snijd het brood in plakken en bestrijk aan beide kanten met olijfolie.
Rooster de plakken brood 5 minuten in een oven op 180 graden.
Stap 2 Breng ondertussen water aan de kook.
Snijd een kruis aan de onderkant van de tomaten.
Kook de tomaten 1 minuut en spoel ze af met koud water.
Verwijder het vel van de tomaten.
Halveer de tomaten, verwijder het gedeelte met de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Doe de blokjes tomaat in een kom en voeg wat olijfolie toe.
Hak de basilicum en knoflook fijn, snipper de sjalot zeer fijn en schep door de tomaten.
Breng het tomatenmengsel op smaak met peper en zout.
Stap 3 Verdeel het tomatenmengsel over de broodjes.
Schep met 2 natte theelepels op iedere bruchetta 1 quenelle van Boursin.

ANDERE RECEPTEN MET DIT PRODUCT

Cupcake van Boursin
  • Huidige waardering 4.33333 van 5 sterren
difficultydifficultydifficulty 20 min 10 min
Champignons gevuld met ratatouille en gegratineerd met Boursin uit de oven
  • Huidige waardering 5 van 5 sterren
difficultydifficultydifficulty 25 min 15 min

ONTDEK DEZE PRODUCTEN

BOURSIN® VERSE ROOMKAAS
Sjalot & Bieslook
Proef de frisheid van Sjalot & Bieslook in een overheerlijke combinatie met Boursin® roomkaas!
Ontdek dit product
BOURSIN® VERSE ROOMKAAS
Knoflook & Fijne Kruiden Light
Het unieke kruidenkaasje van Boursin® is ook verkrijgbaar in een light variant.
Ontdek dit product