1. Home
  2. >
  3. Recepten
  4. >
  5. Cupcake van Boursin

Cupcake van Boursin

Cupcake van Boursin

Ingrediënten

Aantallen voor
  • - Ingrediënten 20 mini muffins :
  • 50 gram Boursin (op kamertemperatuur)
  • 2 stuks eidooier
  • 10 ml melk (kleine eetlepel)
  • 35 gram bloem gezeefd
  • 1 tl. bakpoeder
  • - Topping :
  • 75 gram Boursin (½ pakje)
  • 1 eetl. melk
  • Kervel als garnering
  • Huidige waardering 4.33333 van 5 sterren
Niveau difficultydifficultydifficulty
Bereiding
Koken

Bereiding

Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 graden.
Split de eieren en houd het eiwit apart.
Prak met een lepel de Boursin en de eidooier tot een egale massa.
Meng de melk hierdoor tot deze volledig is opgenomen.
Roer nu de gezeefde bloem en het bakpoeder erdoor.
Breng de massa op smaak met peper en zout.
Stap 2 Klop nu met een mixer het eiwit schuimig.
Meng eerst met een spatel de helft van het eiwit door de massa, en daarna iets rustig en voorzichtiger de 2e helft.
Stap 3 Schep het beslag in kleine muffinvormpjes, en bak deze in de oven in 8 minuten goudbruin en gaar. Stap 4 Prak met een lepel 100 gram van de Boursin met een eetlepel melk tot een zachte crèmige topping. Stap 5 Vul een spuitzak met een kartel met de topping en spuit deze op de afgekoelde muffins.
Garneer het geheel af met een takje kervel.

ANDERE RECEPTEN MET DIT PRODUCT

Gevulde cherrytomaatjes met Seranno ham
  • Huidige waardering 3.27273 van 5 sterren
difficultydifficultydifficulty 10 min 0 min
Champignons gevuld met ratatouille en gegratineerd met Boursin uit de oven
  • Huidige waardering 5 van 5 sterren
difficultydifficultydifficulty 25 min 15 min

ONTDEK DEZE PRODUCTEN

BOURSIN® VERSE ROOMKAAS
Knoflook & Fijne Kruiden Light
Het unieke kruidenkaasje van Boursin® is ook verkrijgbaar in een light variant.
Ontdek dit product
BOURSIN® VERSE ROOMKAAS
Sjalot & Bieslook
Proef de frisheid van Sjalot & Bieslook in een overheerlijke combinatie met Boursin® roomkaas!
Ontdek dit product