Slim koken
Je eigen dressing Je eigen dressing De perfecte smaakbalans De perfecte smaakbalans Huisbereide karamel Huisbereide karamel Gebruik je restjes Gebruik je restjes Pers je citroen optimaal Pers je citroen optimaal Fabulous cocktails Fabulous cocktails Tik een ei Tik een ei
 

Slim koken

Tik een ei

Weten of je ei vers is? Leg het in een glas water. Hoe beter hij naar boven komt, hoe verser het ei. Ondanks dat veel mensen eieren bewaren in de koelkast is dit niet nodig. Bewaar ze op kamertemperatuur (rond de 20ºC) met de punt naar beneden zodat de eierdooier gecentreerd blijft. Prik, wanneer je ze gaat koken, een gaatje in de schaal om te voorkomen dat hij gaat breken.

Tik een ei

In foto's

Tik een ei

Desserts

Het geheim om de eiwitten tot sneeuw te kloppen!

Het geheim om de eiwitten tot sneeuw te kloppen!

Tot sneeuw geklopte eiwitten zijn perfect voor gebak. Gebruik hiervoor niet al te verse eieren, deze zijn lastiger stijf te kloppen. Denk aan een volledig vetvrije kom en materiaal om het ei te splitsen.

Delen