Het Boursin Ritueel

Kaasplank en Charcuterie

Het Boursin Ritueel Lekkere lunchideeën

Wanneer je indruk wilt maken

Hoewel er veel manieren zijn om een borrelplankje met kaas, groente, fruit en vlees/vis samen te stellen, hebben we een korte handleiding om je op weg te helpen. Er is dus geen reden voor stress. Bovendien maakt het het boodschappen doen een stuk makkelijker.

  • Kaas

    Koop vijf verschillende type kaas: romig, stevig, oud, blauw en zacht. Uiteraard is Boursin Verse Roomkaas de perfecte romige kaas voor elk borrelplankje. Bereid ongeveer 85 gram kaas per gast.

  • Vlees

    Drie vaak gebruikte vleeswaren voor op de borrelplank zijn: prosciutto, salami en pepperoni. Snijd een paar plakjes van elk en plaats het op het bord. Een keertje zonder vlees? Ja hoor, dat kan zeker. Ga bijvoorbeeld voor vis of voor een vegetarische variant met meer groente en fruit.

  • Iets Zoets

    Vers of gedroogd fruit, stukjes chocolade, een dikke chutney en zelfs gesprenkelde honing zullen net genoeg contrast toevoegen aan het hartige en zoute smaakprofiel dat je aan het bouwen bent.

  • Noten

    Verspreid een paar handvol noten rond de schaal, maar overdrijf het niet. Kies maximaal twee of drie notensoorten. We raden aan om geglaceerde pecannoten of walnoten, pistachenoten of amandelen te gebruiken.

  • Brood, Crackers en Toastjes

    Het enige dat nu nog toegevoegd dient te worden, zijn de dragers waarop deze smakelijke creatie kan worden gebracht. Brood, crackers, toastjes en zelfs ambachtelijke chips - kies minimaal twee soorten.