Ontdek onze feestelijke recepten

Op zoek naar inspiratie?
Vind hier alle Merry Boursin recepten.

Duo van Gerookte Zalm en Boursin

met Boursin Knoflook & Fijne Kruiden

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Bereidingstijd: 15 min

INSTRUCTIES

Jouw beurt om te koken

  • stap 1

    Neem de helft van de gerookte zalm en scheur dit in stukjes in een kom. Meng voorzichtig de zalm met de Boursin® Knoflook & Fijne Kruiden, zorg ervoor dat je de unieke textuur van de roomkaas behoudt. Plaats het in de koelkast om goed te laten koelen.

  • stap 2

    Snijd de rest van de gerookte zalm tot de grootte van de crackers. Als ze niet precies dezelfde grootte hebben, beloven we het aan niemand te vertellen.

  • stap 3

    Snijd de appel in schijfjes van 3mm dik. Snijd vervolgens elk schijfje 3 keer in de lengte en 4 keer in de breedte zodat je blokjes van ongeveer 2 bij 3 cm krijgt. Bewaar deze in water met citroensap.

  • stap 4

    Smeer de mix van zalm en Boursin® Knoflook & Fijne Kruiden op de crackers. Het kan gebeuren dat sommige crackers zullen breken, maar haal diep adem en breek niet zelf! Plaats vervolgens de extra plakjes gerookte zalm op de mix en versier het met de stukjes appel. Tenslotte: breng het hapje op smaak met een snelle draai van de pepermolen.

tip

Water met citroensap voorkomt dat de appel bruin wordt, maar laat de appel niet te lang in het water liggen.

ingrediënten

  • 6 hapjes om te delen

  • 6 crackers
  • 30g gerookte zalm (ongeveer 2 plakjes)
  • 30g Boursin Knoflook & Fijne Kruiden
  • ¼ van een Granny Smith appel
  • 1 citroen
  • 1 snufje vers gemalen peper

Kerst Borrelglaasje

met Boursin Sjalot & Bieslook

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Bereidingstijd: 25 min

INSTRUCTIES

Jouw beurt om te koken

  • stap 1

    Begin met de pompoen te bereiden door deze te wassen. Snijd de pompoen door de helft en verwijder de pitten met een lepel. Snijd de pompoen daarna in plakjes en verwijder de schil met een mes. Heb je ooit een pompoen gezien zonder kleding aan? Het bestaat echt. Hak vervolgens de plakjes pompoen fijn en breng dit op smaak met een scheutje olijfolie, peper en zout. Bak dit hierna voor ongeveer 20 minuten op 180°C in de oven.

  • stap 2

    Controleer of de blokjes pompoen gaar zijn door er met de punt van een scherp keukenmes in te prikken. De pompoen is gaar als het mes gemakkelijk teruggetrokken kan worden. Doe de pompoenblokjes in een kom zodra ze gaar zijn. Pureer de blokjes en voeg de zure room toe. Meng goed en laat het afkoelen in de koelkast.

  • stap 3

    Snijd de ham in dunne stroken. Breng op smaak met olijfolie, zout en peper.

  • stap 4

    Leg een paar stroken ham onderin een borrelglaasje. Gebruik een kleine lepel en bedek de ham met de goed gekoelde pompoenpuree. Verkruimel hier bovenop 5g Boursin® Sjalot & Bieslook. Mmm! Alles is perfect met deze seizoensgebonden traktatie-in-glas!

tip

Is de pompoen te moeilijk om te schillen? Bak de pompoen dan met de schil en schraap het er na het bakken af met een lepel.

ingrediënten

  • 6 borrelglaasjes

  • 3 plakjes Serrano ham
  • 300g Red Kuri pompoen
  • 1 eetlepel zure room
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout & peper
  • 50g Boursin Sjalot & Bieslook

Pittig Gemarineerde Garnalen

met Boursin® Knoflook & Fijne Kruiden

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Bereidingstijd: 65 min

INSTRUCTIES

Jouw beurt om te koken

  • stap 1

    Doe de kokosmelk, de gember en de Cayennepeper in een kom. Voeg de garnalen toe en roer het geheel door. Laat de garnalen voor 24 uur marineren in de koelkast.

  • stap 2

    Leg de zoete aardappel op een bakplaat. Bak deze voor 45 minuten op 180°C. Controleer of de aardappel gaar is door er met de punt van een scherp keukenmes in te prikken. De aardappel is gaar als het mes gemakkelijk teruggetrokken kan worden.

  • stap 3

    Zodra de zoete aardappel gaar is, snij je deze in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm.

  • stap 4

    Giet de garnalen af en bak ze aan elke kant voor 30 seconden in olijfolie. Laat de garnalen afkoelen.

  • stap 5

    Smeer royaal Boursin® Knoflook & Fijne Kruiden op elk blokje zoete aardappel. Spies elke garnaal op een cocktailprikker en prik deze dan op een blokje zoete aardappel om ze te presenteren. Zo krijg je zoete aardappelen die nóg zoeter zijn.

tip

Laat de zoete aardappelen goed afkoelen voordat je deze in blokjes snijdt.

ingrediënten

  • 6 hapjes om te delen

  • 80g zoete aardappel (ongeveer één kleine aardappel)
  • 30g Boursin Knoflook & Fijne Kruiden
  • 6 voorgekookte, gepelde garnalen
  • 15cl kokosmelk
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje Cayennepeper
  • 1 snufje gemalen gember
  • Een scheutje olijfolie

Hapjes met Gerookte Zalm

met Boursin® Sjalot & Bieslook

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Bereidingstijd: 40 min

INSTRUCTIES

Jouw beurt om te koken

  • stap 1

    Kook de aardappelen in gezouten kokend water voor 20 tot 25 minuten. Controleer of de aardappelen gaar zijn door er in te prikken met de punt van een scherp keukenmes. De aardappelen zijn gaar als het mes gemakkelijk teruggetrokken kan worden. Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes van 1 cm dik. Snijd met een ronde uitsteker uit elk aardappelschijfje een cirkel met een diameter van ongeveer 2,5 cm.

  • stap 2

    Bak de aardappelschijfjes in een pan met een scheutje olijfolie zachtjes aan allebei de kanten.

  • stap 3

    Gebruik een ronde uitsteker om uit elk plakje gerookte zalm een cirkel met een diameter van 2,5 cm te snijden.

  • stap 4

    Smeer 5g Boursin® Sjalot & Bieslook op één kant van de aardappelschijfjes. Leg op de helft van de aardappelschijfjes een plakje gerookte zalm en bedek deze met een tweede aardappelschijfje. Decoreer dit heerlijke hapje met wat sesamzaad.

tip

Doe de aardappelen in koud water en breng het water aan de kook om ervoor te zorgen dat ze grondig gekookt zijn en heel blijven.

ingrediënten

  • 6 hapjes om te delen

  • 200g aardappelen (ongeveer 2 middelgrote aardappelen)
  • 30g gerookte zalm (ongeveer 2 plakjes)
  • 30g of Boursin Sjalot & Bieslook
  • Een scheutje olijfolie
  • Sesamzaad

Verrukkelijke Geroosterde Kalkoen

met Boursin® Knoflook & Fijne Kruiden

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Bereidingstijd: 15 min

INSTRUCTIES

Jouw beurt om te koken

  • stap 1

    Snijd de ongeschilde appel met een dunschiller in 1 mm dikke schijfjes. Leg de appelschijfjes in een kom en bedek ze met water en citroensap, zodat deze niet bruin worden.

  • stap 2

    Snijd de geroosterde kalkoenfilet in dunne plakjes en snijd elk plakje in 2-3 stukken, afhankelijk van hun grootte.

  • stap 3

    Rooster de hazelnoten in een voorverwarmde oven op 180°C, gedurende ongeveer 5 minuten. Laat ze afkoelen en hak deze met een mes in grove stukken. Weersta de verleiding om meteen de helft al op te eten!

  • stap 4

    Leg de appelschijfjes op een snijplank en smeer 5g Boursin® Knoflook & Fijne Kruiden op elk schijfje. Leg er een stukje kalkoen bovenop en bestrooi deze met wat van de hazelnoten. Haal de niet-besmeerde randjes van de appelschijfjes omhoog en zet dit vast met een mini wasknijper. Geniet en vergeet niet de mini wasknijpers te bewaren, je gasten zullen je ongetwijfeld vragen ze in de toekomst nog een keer te maken!

tip 1

Hoe dunner de appelschijfjes zijn, des te makkelijker het zal zijn om ze te vouwen.

tip 2

Het citroensap in het water zorgt ervoor dat de appelschijfjes niet bruin worden, maar laat ze hier niet te lang in liggen.

ingrediënten

  • 6 hapjes om te delen

  • 1 Golden Delicious appel
  • 1 citroen
  • 30g of Boursin Knoflook & Fijne Kruiden
  • 60g geroosterde kalkoenfilet
  • 5g hele hazelnoten
  • 6 mini wasknijpers