Het Verhaal Van Boursin

Hoe Het Allemaal Begon

Het verhaal van de nu beroemde Boursin Verse Roomkaas begon met één man, François Boursin. In 1957 opende deze jonge Normandische kaasmaker een kaasfabriek in Croisy-sur-Eure, een kleine gemeenschap in Noord-Frankrijk.

François werkte jarenlang stilletjes aan het perfectioneren van zijn kenmerkende kaas. Echter, in 1961 meldde een Franse krant ten onrechte de lancering van Boursin doordrenkt met knoflook en het publiek hield van het idee. Het probleem was dat François zo’n recept niet had, maar hij ging snel aan het werk om aan de vraag van het publiek te voldoen. Twee jaar lang werkte hij aan zijn eigen originele recept, geïnspireerd door fromage frais, een traditionele feestschotel gemengd met knoflook, verse room, zachte kaas, kruiden, zout en peper.

Uiteindelijk, in 1963, was François tevreden met zijn authentieke Gournay-kaas en knoflookcreatie en hij introduceerde het aan de wereld. Boursin Knoflook & Fijne Kruiden werd geserveerd tijdens feesten en bijeenkomsten in heel Frankrijk, en het merk werd al snel een begrip.

De Massa Bedienen

Om nog meer kaaslustige mensen te bereiken, besloot François geschiedenis te schrijven, door Boursin® als eerste kaas in een landelijke campagne voor tv-advertenties te laten verschijnen. In de eerste reclamecampagne trad de beroemde Franse komiek Jacques Duby op. Hij vertolkte een slapeloze man, die gekweld werd door een onweerstaanbare hunkering naar Boursin®. Als hij midden in de nacht wakker wordt, snelt hij naar de koelkast in zijn pyjama, waarbij hij achttienmaal “Du Boursin®” reciteert. Deze eerste “Boursinophile” heeft veel navolgers voortgebracht.

In 1972 werd de tweede grote campagne van Boursin gelanceerd met de beroemde slogan “Brood, wijn, Boursin” (Du Pain, du Vin, du Boursin). Tot op de dag van vandaag, wordt deze slogan beschouwd als een geniale zet vanwege zijn wervende aantrekkingskracht voor meerdere generaties.

50 jaar en 5 continenten

Meer dan vijftig jaar nadat François voor het eerst zijn romige en kruimelige kaas creëerde, is Boursin nog steeds een verwennerij voor alle momenten gezellig samen met familie en/of vrienden. Vandaag de dag vind je het roomkaasje in meer dan 35 landen verspreid over vijf verschillende continenten en heeft daarmee de markt voor smeerbare roomkaas compleet veranderd.