Recept

Tweemaal gebakken aardappelen met Boursin

met Boursin®Knoflook en Fijne Kruiden

Aardappelen één keer bakken is gewoon niet genoeg als je Boursin Knoflook & Fijne Kruiden aan de mix toevoegt. De milde sjalotten gecombineerd met stevige bieslook voegen een smaakexplosie toe, terwijl de Gournay kaas de aardappelen een fluweelzachte, heerlijke textuur geeft.

Summary
recipe image
Recipe Name
Tweemaal gebakken aardappelen met Boursin
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
  • Niveau Makkelijk

  • Bereidingstijd 20 min

  • Kooktijd 60 min

  • Totale tijd 80 min

Instructies

Nu is het jouw beurt

Bakken
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Prik met een vork op verschillende plaatsen in de aardappelen.
  • Leg de aardappelen op een bakplaat en bak ze tot ze zacht zijn, ongeveer 1 uur.
  • Haal de aardappelen uit de oven en laat ze iets afkoelen.
  • Snijd het bovenste derde deel van elke aardappel af en schep de gekookte aardappel voorzichtig in een middelgrote kom. Laat ongeveer 1-1,5 cm van de schil intact.
  • Gooi de bovenkant van de aardappelen weg en leg de aardappelschillen terug op de bakplaat.
Puree
  • Prak de gekookte aardappelen tot ze kruimelig zijn.
  • Roer er Boursin en een snufje zout en peper door.
  • Proef en breng eventueel op smaak.
Combineren en serveren
  • Schep het aardappelmengsel in de aardappelschillen.
  • Bak gedurende 15 minuten of totdat het geheel warm is.
  • Garneer indien gewenst met toppings.

Tip

Heb je haast? Kook je aardappelen in plaats daarvan in de magnetron. Leg de aardappelen gewoon op een bord met keukenpapier en magnetron op hoog gedurende 15 minuten, of tot ze zacht zijn. Volg de overige stappen, behalve wanneer je de aardappelen opwarmt, doe ze dan 3 minuten in de magnetron op hoog, of tot ze helemaal warm zijn.

  • Ingrediënten (4 personen)
  • 1 doosje Boursin Knoflook & Fijne Kruiden (+extra voor garnering)

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Tweemaal gebakken aardappelen met Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 4 grote bakaardappelen, geschrobd

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Tweemaal gebakken aardappelen met Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • Zout

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Tweemaal gebakken aardappelen met Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • Verkruimeld gekookt spek (optioneel)

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Tweemaal gebakken aardappelen met Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • Thinly sliced scallions or chives (optional)

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Tweemaal gebakken aardappelen met Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • Gesneden verse peterselie (optioneel)

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Tweemaal gebakken aardappelen met Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time

Tags: