Recept

Plaattaart, Boursin & Druiven

met Boursin® Plantaardig

Kun je nog wat inspiratie gebruiken? Plaattaart is altijd een goed idee, of het nu voor de borrel, de lunch of het avondeten is! 🍴 Probeer deze heerlijke variant met de romige Boursin Plantaardig , rode druiven, rode ui, rucola, pijnboompitjes en balsamicoazijn. Liever een andere topping? Geen probleem. Je kan eindeloos variëren met plaattaarten, dat is het leuke eraan. Plus, je hebt deze binnen no-time gemaakt en kunt ‘m lekker delen met familie en vrienden. Geniet ervan!

 

In samenwerking met @weekzondervleesenzuivel 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Boursin Plantaardig Plaattart
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
  • Niveau Makkelijk

  • Bereidingstijd 10 min

  • Kooktijd 25 min

  • Totale tijd 35 min

Instructies

Nu is het jouw beurt

  • Meng de rode ui met de balsamicoazijn en breng op smaak met zout en peper. Zet apart.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het flammkuchendeeg uit. Besmeer het met de Boursin plant-based, maar laat 1½ centimeter van de rand vrij. Vouw vervolgens de rand naar binnen om.
  • Beleg de plaattaart met de rode ui, druiven en de tijm. Bak de plaattaarten 20-25 minuten in het midden van de oven totdat deze goudbruin en krokant zijn geworden. Draai eventueel halverwege om.
  • Verhit intussen een koekenpan zonder antiaanbaklaag op middelhoge temperatuur en rooster de pijnboompitten totdat deze goudbruin zijn. Schud regelmatig om.
  • Verdeel de pijnboompitten en de rucola over de plaattaarten wanneer deze uit de oven komen. Snijd in stukken en serveer direct!

Tip

Deze recept is gemaakt in samenwerking met de nationale @weekzondervleesenzuivel.

  • Ingredienten voor 4
  • 2 rollen vers flammkuchendeeg

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Boursin Plantaardig Plaattart
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 2 verpakkingen Boursin Plantaardig

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Boursin Plantaardig Plaattart
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 2 rode uien, in halve ringen

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Boursin Plantaardig Plaattart
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 200g rode druiven, gehalveerd

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Boursin Plantaardig Plaattart
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 40g rucola

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Boursin Plantaardig Plaattart
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 30g pijnboompitten

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Boursin Plantaardig Plaattart
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 4 takjes tijm

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Boursin Plantaardig Plaattart
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 1 el balsamicoazijn

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Boursin Plantaardig Plaattart
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • zout & peper

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Boursin Plantaardig Plaattart
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time

Tags: