Recept

Tompoucen met zalm en Boursin

met Boursin® Knoflook & Fijne Kruiden

Vandaag gaan we aan de slag met een lekker en makkelijk voorgerecht van @eefkooktzo: hartige tompoucen met gerookte zalm én Boursin Knoflook & Fijne Kruiden :
fan👏tas👏tisch👏

Dit is echt een allemansvriend, knapperige bladerdeeg, romige Boursin met een beetje ricotta en citroenrasp er door. Een plukje peperige rucola en wat heerlijk gerookte zalm erop. Makkelijk om te maken, prima voor te bereiden en zo lekker!

Summary
recipe image
Recipe Name
Tompoucen met gerookte zalm en Boursin
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
  • Niveau Makkelijk

  • Bereidingstijd 10 min

  • Kooktijd 12 min

  • Totale tijd 22 min

Instructies

Nu is het jouw beurt

Aan de slag!
  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte. Halveer de blaadjes bladerdeeg en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Kluts het eigeel met een scheutje melk en smeer hiermee de bladerdeeg in. Verdeel over de helft van de bladerdeeg (dit wordt de bovenkant) de sesamzaadjes. Bak de bladerdeeg in de oven voor ongeveer 10-12 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen.
  • Ondertussen klop je de Boursin met de ricotta los en meng je hierdoor de citroenrasp. Verdeel dit mengsel over de onderkantjes van de bladerdeeg (waar dus geen sesamzaadjes opzitten). Gebruik eventueel een spuitzak en maak toefjes voor een leuk effect.
  • Hierover verdeel je wat rucola gevolgd door plakjes gerookte zalm. Top af met de bovenkant met de sesamzaadjes en geniet ervan!
  • Ingrediënten
  • 100g Boursin Knoflook & Fijne Kruiden

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Tompoucen met gerookte zalm en Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 4 blaadjes bladerdeeg (uit de diepvries)

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Tompoucen met gerookte zalm en Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 1 eigeel (+ 1 scheutje melk)

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Tompoucen met gerookte zalm en Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 2 etl sesamzaadjes

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Tompoucen met gerookte zalm en Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 100g ricotta

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Tompoucen met gerookte zalm en Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 1/2 etl citroenrasp

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Tompoucen met gerookte zalm en Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 25g rucola

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Tompoucen met gerookte zalm en Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 100g gerookte zalm

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Tompoucen met gerookte zalm en Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time

Tags: