Recept

Lasagne met Zalm en Boursin

met Boursin® Cuisine Knoflook & Fijne Kruiden

Zoek je nog inspiratie voor vanavond? Probeer deze lasagne eens die @findyourbalance.katrien maakte. Met broccoli, zalm en Boursin Cuisine Knoflook & Fijne Kruiden maakte zij een heerlijke variatie op de traditionele lasagne.

Summary
recipe image
Recipe Name
Lasagne met Zalm en Boursin Cuisine
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
  • Niveau Gemiddeld

  • Bereidingstijd 20 min

  • Kooktijd 40 min

  • Totale tijd 1 h

Instructies

Nu is het jouw beurt

Aan de slaag!
  • Snijd kleine roosjes van je broccoli. Ook de stelen kun je gebruiken in de lasagne. Stoom de broccoli tot deze beetgaar is. Belangrijk is dat ze niet te gaar zijn. Ze moeten later nog in de oven. Snipper de ui in de tussentijd fijn. Fruit de ui kort tot het glazig wordt. ⁠
  • Snijd de tomaten doormidden. Verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd vervolgens de gerookte zalm ook in kleine plakken. ⁠
  • Meng de Boursin Cuisine met de light room. Voeg er wat peper en zout aan toe naar smaak.⁠
  • Kook de lasagnevellen 2 minuten in een grote pan en verwarm de oven voor op 220 °C.⁠
  • Pak een ovenschaal. Vet deze een beetje in met olijfolie. Voeg een klein beetje van het kaas-room mengsel toe op de bodem. Leg hier het eerste vel pasta op. Besmeer het lasagneblad opnieuw met het Boursinmengsel. Plaats er wat tomaten, broccoli en ui op. Maak af met peper en zout. Leg er plakjes gerookte zalm op. Neem opnieuw een blad lasagne. Herhaal dit totdat de saus op is. Je belegt dus drie vellen pasta. Als laatste leg je er een vierde vel op en eindig je met een laagje van het boursin mengsel, de restjes van de groenten en zalm en de geraspte kaas.⁠
  • Dek de schotel af met aluminiumfolie. Plaats het 30 minuten in de voorverwarmde oven. Haal na een half uur de lasagne uit de oven. Verwijder de folie en plaats vervolgens 5 minuten onder de grill voor een bruin korstje. ⁠
  • Ingredienten (voor 2 personen)
  • 120g Boursin Cuisine Knoflook & Fijne Kruiden

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Lasagne met Zalm en Boursin Cuisine
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 160g ongekookte (volkoren) lasagnevellen

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Lasagne met Zalm en Boursin Cuisine
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 80g light room

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Lasagne met Zalm en Boursin Cuisine
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 150g gerookte zalm

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Lasagne met Zalm en Boursin Cuisine
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 1/2 middelgrote witte ui

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Lasagne met Zalm en Boursin Cuisine
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 200g broccoli (iets minder dan 1 broccoli)

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Lasagne met Zalm en Boursin Cuisine
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 200g tomaten (2 grote tomaten)

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Lasagne met Zalm en Boursin Cuisine
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 40g geraspte mozzarella

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Lasagne met Zalm en Boursin Cuisine
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • Olijfolie, zout en peper

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Lasagne met Zalm en Boursin Cuisine
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time

Tags: