Recept

Pompoensoep met Boursin

met Boursin® Knoflook & Fijne Kruiden

De feestdagen etentjes zitten er weer op! Heb je alweer een volgend etentje op de planning staan? Deze pompoensoep met Boursin Knoflook & Fijne Kruiden geserveerd in een broodje zal zeker indruk maken! Dit kan natuurlijk ook met een ander soeprecept.

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Pompoensoep met Boursin
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
  • Niveau Gemiddeld

  • Bereidingstijd 20 min

  • Kooktijd 30 min

  • Totale tijd 50 min

Instructies

Nu is het jouw beurt

Voor de pompoensoep
  • Schil en snijd de pompoen in stukjes. Doe de stukjes in een braadpan en kook ze 15-20 minuten met wat zout.
  • Mix met een staafmixer, voeg vervolgens verse room (of een eetlepel Boursin) en dan sesamolie toe.
Voor de Boursinroom
  • Giet de room in een zeer koude kom (plaats 1-2 uur in de koelkast voor het bereiden van de room).
  • Voeg 4 grote eetlepels Boursin toe en klop voorzichtig circa 1 minuut om de enkelvoudige room met de Boursin te mengen (belangrijke stap: de room en de Boursin moeten goed met elkaar vermengd zijn alvorens de room op te kloppen!). Verhoog de snelheid van de blender tot een stevige "geklopte" textuur is verkregen
Voor de broodjes
  • Snijd met een mes een topje van de broodjes af (bewaar de bovenkanten voor de uiteindelijke presentatie). Hol de broodjes uit.
  • Om het in stijl af te maken Giet de flespompoen room in elk broodje. Doe er een flinke lepel Boursin room in (je kunt ook een spuitzak gebruiken). Snijd de champignons fijn, leg ze om de slagroom, snijd de bieslook fijn en strooi over de room of de champignons. Maak af met wat peper en sesamolie.
  • Ingrediënten voor 6 personen
  • 150g Boursin Knoflook & Fijne Kruiden

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Pompoensoep met Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 1 grote flespompoen van 1 tot 1,2kg

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Pompoensoep met Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 650ml water

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Pompoensoep met Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 20cl verse room

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Pompoensoep met Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 6 harde broodjes (die handig zijn om te vullen)

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Pompoensoep met Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 3-4 kleine champingnons

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Pompoensoep met Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 3-4 stengels bieslook

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Pompoensoep met Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 2 tl sesamolie

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Pompoensoep met Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • zout en peper

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Pompoensoep met Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time

Tags: