Gegrilde Aubergine met Boursin
met Boursin® Plantaardig Knoflook en Fijne Kruiden
Klinkt smoky & smeuig jou als muziek in de oren? Dan wil je dit zomerse barbecue-gerecht met gegrilde aubergine, Boursin plantaardig zeker proberen!
Komkommer op de barbecue? Ja, zeker. Boursin op de Barbecue?! Ja, zeker! Je kan de Boursin in het aluminiumjasje zo op de BBQ zetten tot het lekker zacht wordt. En dat is niet alleen lekker voor dit recept, maar ook ideaal om op je stokbroodje te smeren. Boursin is normaal wat kruimelig van textuur, maar door het op de barbecue te zetten (of oven, kan ook) wordt het lekker zacht en smeuïg. Voor dit recept gebruikten we Boursin Sjalot & Bieslook en deden we er honing, wat rozemarijnnaaldjes en amandelschaafsel overheen, maar je kan ook prima alleen de Boursin op de barbecue zetten.

Chef Estee Strooker maakte samen met Kirkookt deze frisse salade met gegrilde perzik, komkommer én Boursin op het &C x Boursin live cooking event. Met deze verfrissende verrassende salade maak jij gegarandeerd indruk op je gasten deze zomer.

Niveau Makkelijk
Bereidingstijd 5min
Kooktijd 25min
Totale tijd 30min
150 g Boursin Sjalot & Bieslook

2 el honing

1 takje verse rozemarijn

2 el amandelschaafsel

3 (platte) perziken

olijfolie

zout en peper

1 komkommer

1 citroen

2 takjes verse munt

chilivlokken (optioneel)
